Malzemeler: (Orta boy, 17 tane)
- 125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (90 gr)
- 1 su bardağı yoğurt (215 gr, oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (370-400 gr)
- 1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi İçin:
- 170 gr rendelenmiş beyaz peynir
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çörek otu, susam, ayçekirdeği, kabak çekirdeği
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri bir kaba alarak ele yapışmayan güzel bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- İç malzemesini bir kapta karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünden bir tık büyük parçalar alarak, eliniz de açın. (Ben her bir parçayı 55 gr olarak tarttım. Göz kararı ilerleyebilirsiniz.) Hamurun tam ortasına bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyarak uçlarından kapatın ve yuvarlak şeklini verin. Kapattığınız kısım alt tarafa gelecek şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
- Bir kapta zeytinyağı ve yumurta sarısını karıştırarak üzerlerine sürün. Ardından üzerlerine çörek otu, susam, kabak çekirdeği, ayçekirdeği serpiştirerek fırına verin. Sevdiğiniz herhangi birini de kullanabilirsiniz. Özellikle susam ve çörek otunu beraber serpmek çok yakışıyor.
Pişirme Süresi:Önceden ısıtılmış fırında, 150 derecede 40 dk.
NOT:Mahlep ve kabartma tozu yerine bulabilirseniz eğer Dr. Oetker’in mahlepli-susam aromalı kabartma tozu var. Bir paket onu kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Ama tadına bakmadık olmazki